Slatina Pokupska proslavila je 16. kolovoza blagdan svog zaštitnika, svetog Roka. Križnim putem i misnim slavljem u kapeli Presvetog Trojstva, a potom i domjenkom u organizaciji mještana, brojni župljani i prijatelji ovog sela na poseban su način obilježili ovogodišnje Rokovo. Tom prilikom prisjetili su se i tragično preminulog bučićkog župnika Janka Vedrine koji je zbog isticanja hrvatske zastave ubijen od strane četnika u župnom domu 1935. godine.

Svetu misu predvodio je sisački biskup mons. Vlado Košić. U koncelebraciji su, uz župnika vlč. Ivana Petrovića, sudjelovali petrinjski đakon Vjekoslav Uvalić te župnik iz Pokupskog vlč. Antun Pećar.

S obzirom na velika razaranja u Domovinskom ratu, obnavljanje sakralnih objekata na području grada Gline ide dosta sporo, ali gradonačelnik Stjepan Kostanjević ističe kako će grad maksimalno uložiti sredstva kako bi i kapela Presvetog Trojstva napokon bila obnovljena. Bez zajedništva nema ni opstanka života na ovim područjima, zaključio je gradonačelnik.