Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Gline

 

Naziv projekta:

Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Gline (Referentni broj prijave FSEU.JID.MMPI.PR.0047)

 

Kratki opis projekta:

Projektom je zadano izrada dokumentacije o postojećem stanju građevine, geomehanička istraživanja, ispitivanje konstrukcije, izrada tehničkog rješenja za izvođenje radova sanacije, izvedba radova na sanaciji štete od potresa u svrhu vraćanja u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Gline na sljedećoj prometnoj infrastrukturi:

  • Runjaninova ulica GU 15,
  • Ulica 20. Domobranske pukovnije GU 132,
  • Nerazvrstana cesta NC 140 Donji Viduševac,
  • Zagrebačka ulica GU 112,
  • Vinogradska ulica GU 107,
  • Most na NC 293 u naselju Mali Gradac
  • Most na NC 265 u naselju Majske Poljane

Serija potresa koji su se događali od 28. prosinca 2020. godine prouzročila je štetu na gradskim ulicama, nerazvrstanim cestama i mostovima na nerazvrstanim cestama na području grada Gline. Gradskim ulicama, nerazvrstanim cestama i mostovima na nerazvrstanim cestama potrebna je obnova kako bi se istim vratila funkcionalnost, produžila trajnost, te kako bi korištenje bilo moguće u punom profilu i sigurno za prometovanje. Prije izrade tehničkog rješenja za izvođenje radova sanacije potrebno je obaviti ispitivanje konstrukcije i geomehanička istraživanja kojima bi se utvrdili nužni elementi obnove, te izveli radovi na sanaciji štete od potresa.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Ciljevi projekta su izrada dokumentacije o postojećem stanju građevine, geomehanička istraživanja, ispitivanje konstrukcije, izrada tehničkog rješenja za izvođenje radova sanacije, izvedba radova na sanaciji štete od potresa. Projekt će rezultirati vraćanjem u ispravno radno stanje infrastrukture prijevoza oštećene potresom i osiguranim sigurnim prometovanjem.

 

Ukupna vrijednost projekta:

1.468.437,50 EUR

Iznos koji financira EU:

100%

Razdoblje provedbe projekta:

01.02.2023.-30.06.2023.

 

Kontakt osoba za više informacija:

Ivan Janković, gradonačelnik, gradonacelnik@grad-glina.hr

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.mmpi.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr..