Glinjanke i Glinjani dobili su dugo očekivanu školsku sportsku dvoranu sagrađenu uz Osnovnu školu Glina koja je otvorena 24. travnja na prigodnoj svečanosti uz brojne uzvanike i građane, učenike i sportaše.

Zajedno sa sisačko – moslavačkim županom Ivom Žinićem, kao izaslanikom predsjednice RH Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, izaslanikom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matkom Glunčićem, načelnicom Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Željkom Zagorac, glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević, simboličkim presijecanjem vrpce na ulazu u dvoranu otvorio je dugo iščekivanu sportsku dvoranu u Glini.

„Veliki je ovo dan, veliki događaj ne samo za Osnovnu i Srednju školu Glina, nego i za čitav grad, ali i za cijelu županiju jer je ova dvorana doista u ovom dijelu županije najveći objekt koji će zasigurno služiti našim učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, ali i cjelokupnom stanovništvu ovog grada, za sportska događanja, treniranja, utakmice te kulturne i druge manifestacije koje će se odvijati u ovom gradu. Hvala svima koji su od početka, početne ideje do kraja, sudjelovali da do ovog projekta dođe i da danas možemo svečano otvoriti ovaj značajan objekt“, rekao je Žinić.

Ideja o izgradnji školske sportske dvorane u Glini krenula je još 2004. godine, 2009. pronađena je dokumentacija koja je iskorištena, dodao je Žinić, njena je gradnja počela 2012. i pratile su je brojne teškoće, no u konačnici je izgrađena na radost brojnih sportaša, ali i učenika OŠ Glina. To je potvrdio i ravnatelj Osnovne škole Glina Milan Davidović te rekao kako je “naša dvorana naš zajednički uspjeh, investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost”.

Zajedničkim radom i kvalitetnom suradnjom Grada Gline, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Sisačko-moslavačke županije ovaj projekt je uspješno okončan. Uvijek smo sretni kada se ostvare ovakvi projekti koji pridonose kvaliteti života stanovništva, posebno djece i mladih. Vjerujemo da će ova dvorana doprinijeti razvoju Gline, omogućiti svim mladima, kao i ostalim stanovnicima, da se što aktivnije bave sportom te da će na ovom mjestu poniknuti i nove generacije vrhunskih sportaša koji će biti na ponos i ovom gradu i cijeloj domovini“, rekla je Zagorac.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić izrazio je zadovoljstvo što može prisustvovati jednom ovakvom događaju i otvorenju dvorane koja će uvelike poboljšati uvjete rada učenika i treniranja sportaša.

Dodajmo kako su dvoranu prve isprobale odbojkašice glinske Vivere i juniorske reprezentacije Hrvatske odigravši utakmicu koju je otvorio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Izvor: www.radio-banovina.hr