Ružičasti listopad u Glini
POZIVNICA
Pridružite nam se na obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke i Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke u akciji
Ružičasta vrpca
u petak, 6. listopada 2017.
u 14 sati ispred Srednje škole Glina
___________________________________
O akciji:
Srednja škola Glina, Osnovna škola Glina, Ginekološka ordinacija dr. Sanje Štingl Vlašić, Dom zdravlja Petrinja, Gradsko društvo Crvenog križa Glina, Udruga SVE za NJU i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije partneri su u akciji Ružičasti listopad koja se prvi put provodi u Glini.
Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda žena i ranog otkrivanja raka dojke te briga o zdravlju žena, osobito onih koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke.
Organizacijski tim čine: Marija Margušić Novosel – ravnateljica SŠ, Josipa Klarić – pedagoginja, dr. Sanja Štingl-Vlašić i Ljiljana Vukota – psihologinja iz udruge SVE za NJU,
Opis aktivnosti:
Uoči Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, 6. listopada 2017. u 14.00 sati, Srednja škola Glina, Osnovna škola Glina, Ginekološka ordinacija dr. Sanje Štingl Vlašić i Udruga SVE za NJU organiziraju snimanje Ružičaste vrpce koju će učenici formirati ispred škole čime će na simboličan način skrenuti pažnju u svojoj zajednici na važnost redovitih pregleda svojih majki, baki i svih sugrađanki. Tom prigodom snimit će se fotografija, a svaka učenica i učenik moći će ponijeti kući edukativni letak koji žene svih dobi podsjeća na važnost brige o zdravlju i redovitih pregleda.
Nadalje, tijekom Ružičastog listopada u Glini, u organizaciji Ginekološke ordinacije dr. Sanje Štingl Vlašić, Doma zdravlja Petrinja i Gradskog društva Crvenog križa Glina, provodit će se besplatni mamografski pregledi za žene koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom. Ginekološka ordinacija će kontaktirati žene s područja koje gravitira Domu zdravlja i za one koje to budu željele koordinirati plan prijevoza s Crvenim križem i raspored pregleda u Domu zdravlja Topusko. U Ginekološkoj ordinaciji dr. Sanje Štingl Vlašić sve žene mogu obaviti obaviti besplatni UZV pregled dojki, educirati se o prevenciji raka dojke i pravilnom samopregledu dojki.
Organizacijski tim čine: Alberta Cestarić – ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina, dr. Aleksandra Vlajković Devčić te dr. Sanja Štingl-Vlašić.
Medijski pokrovitelj akcije: RTV Banovina
Program snimanja Ružičaste vrpce, 6. listopada 2017.:
13.50 dolazak djece ispred škole i postavljanje u vrpcu
14.15 snimanje fotografije i zahvala učenicama i učenicima na sudjelovanju
14.30 podjela letaka učenicama i učenicima i drugim sudionicima
14.35 okupljanje predstavnika organizatora i gostiju u foajeu škole– kratko druženje i izjave za medije
Dobro došli!