U sklopu građanske akcije Biljna banka Banovine, Interpretacijski centar baštine Banovine je zajedno s partnerima, 11. listopada organizirao razmjenu sjemenja povrća, voća, začinskog bilja i cvijeća koja je održana na glinskoj tržnici.

Razmjeni su prisustvovali Udruga Lutum i Volonterski centar Glina na čelu s voditeljicom Josipom Gregurić, Martina Mladenović, ravnateljica Interpretacijskog centra baštine Banovine, direktor Agencije za razvoj Grada Gline, Marko Rukavina, te ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Alberta Cestarić sa svojim volonterima, Knjižnice i čitaonice Glina, Suzana Šantek i Dječjeg vrtića ”Bubamara” Glina, Andreja Kuzmić sa svojim mališanima.

U ime gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, nazočio je Marin Kaurić koji se zahvalio Interpretacijskom centru na projektima koje provode zajedno sa svojim partnerima na području grada Gline. 

Organizatori su pozvali Glinjane da im se pridruže na izložbi “Biljna banka Banovine” koja će danas, 12. listopada u 18 sati biti postavljena u Knjižnici i čitaonici Glina.