Kako bi se upoznao s tijekom radova na sanaciji vanjskih školskih sportskih terena, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, u društvu ravnateljice škole Marije Margušić-Novosel, zamjenika glinskog gradonačelnika Darija Žinića i predstavnika izvođača radova, posjetio je 9. travnja Srednju školu Glina i izrazio zadovoljstvo tijekom radova. Istaknuo je kako, od povratka u grad nakon VRO Oluje i oslobađanja Gline, ovo igralište nije adekvatno održavano niti je u njega posebno ulagano.

Sada su u tijeku radovi na obnovi sportskog školskog igrališta gdje će škola dobiti kvalitetne vanjske terene, nogometni tereni, tereni za tenis terena i košarkaško igralište, sve što je potrebno učenicima Srednje škole Glina. Ulaganja su gotovo 500 tisuća kuna, uz dodatnu opremu to će biti nekih skoro 850 tisuća kuna. U sklopu ovog projekta, za obnovu sportskih terena i dvorana od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili smo blizu dva milijuna kuna. Ovdje je uloženo 850 tisuća, a bit će kompletno uređeno do kraja ove školske godine na radost svih učenika koji će ga tako u nastavi moći koristiti od iduće, a u slobodno vrijeme već tijekom ljeta, rekao je župan Žinić.

Ističemo kako i Grad Glina svake godine izdvaja financijska sredstva za stvaranje boljih uvjeta za nastavu glinskim srednjoškolcima i raznim aktivnostima.