Projekt za osobe starije od 54 godine vrijedan 708.500 kuna Projekt za osobe starije od 54 godine vrijedan 708.500 kuna
Nakon što je prošlog tjedna prijavio projekt namijenjen mladima, Grad Glina prijavio je i projekt ”Bojom, zvukom i pokretom za život 54+” financiran iz... Projekt za osobe starije od 54 godine vrijedan 708.500 kuna

Nakon što je prošlog tjedna prijavio projekt namijenjen mladima, Grad Glina prijavio je i projekt ”Bojom, zvukom i pokretom za život 54+” financiran iz Europskog socijalnog fonda namijenjen osobama starijim od 54 godine.

Vrijednost projekta prijavljenog na natječaj ”Umjetnost i kultura 54+” iznosi 708.500 kuna a predviđena je provedba niza participativnih aktivnosti koje uključuju izradu narodnih nošnji, snimanje nosača zvuka s narodnim napjevima, izradu knjige narodnih običaja, izradu pjesmarice narodnih napjeva, uprizorenje tradicionalne svadbene svečanosti, uređenje okoliša oko korablji u Marinbrodu i Joševici, održavanje revije narodnih nošnji te dva studijska putovanja. Partneri na projektu su Kulturno umjetnička udruga Viduševac, Kulturno umjetnička udruga Treća sreća i Zavičajni klub Marinbrod.

Cilj projekta je socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz participaciju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Projekt su zajedno s prjaviteljem osmislili partneri u suradnji s Agencijom za razvoj Grada Gline koja je izradila projektnu prijavu i pripremila popratnu dokumentaciju.