Nakon što je prošlog tjedna prijavio projekt namijenjen mladima, Grad Glina prijavio je i projekt ”Bojom, zvukom i pokretom za život 54+” financiran iz Europskog socijalnog fonda namijenjen osobama starijim od 54 godine.

Vrijednost projekta prijavljenog na natječaj ”Umjetnost i kultura 54+” iznosi 708.500 kuna a predviđena je provedba niza participativnih aktivnosti koje uključuju izradu narodnih nošnji, snimanje nosača zvuka s narodnim napjevima, izradu knjige narodnih običaja, izradu pjesmarice narodnih napjeva, uprizorenje tradicionalne svadbene svečanosti, uređenje okoliša oko korablji u Marinbrodu i Joševici, održavanje revije narodnih nošnji te dva studijska putovanja. Partneri na projektu su Kulturno umjetnička udruga Viduševac, Kulturno umjetnička udruga Treća sreća i Zavičajni klub Marinbrod.

Cilj projekta je socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz participaciju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Projekt su zajedno s prjaviteljem osmislili partneri u suradnji s Agencijom za razvoj Grada Gline koja je izradila projektnu prijavu i pripremila popratnu dokumentaciju.