Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je rezultate administrativne provjere natječaja ”Umjetnost i kultura za mlade” iz Europskog socijalnog fonda. Na natječaj glinska Udruga Lutum prijavila je projekt ”Banovina360” koji je uspješno zadovoljio sve kriterije te je upućen u daljnju obradu.

Podsjetimo, kroz provedbu projektnih aktivnosti koje uključuju istraživanje kulturne i umjetničke baštine glinskog kraja, snimanje filma, fotografske i glazbene radionice te izradu monografije i pripremu kazališne predstave mladima od 15 do 25 namijenjena je najmodernija oprema. Sukladno tomu, u planu je postavljanje glazbenog studija s ”gluhom sobom” i kupnja glazbenih instrumenata, moderne snimateljske i fotografske opreme kao što su kamere, dron i fotoaparati, programi za obradu fotografije, videa i grafičko uređivanje.

Partneri na projektu su Grad Glina i Društvo Terra banalis, projekt je izradila Agencija za razvoj Grada Gline, a na radionicama pripreme i istraživanja sudjelovali su tvrtka IBM i Srednja škola Glina. Vrijednost projekta je više od 700.000 kuna.