Na zahtjev vijećnika Gradskog vijeća Grad Gline održana je prezentacija na kojoj je predstavljen rad Agencije za razvoj Grada Gline te koncept Smart City. Vijećnici su tom prilikom u dvorani gradske uprave imali priliku upoznati se s rezultatima rada razvojne agencije, broju i vrijednosti prijavljenih projekata, održanim predavanjima te drugim aktivnostima koje agencija provodi.

Prijavom projektnog prijedloga na tip operacije 7.1.1. iz Programa ruralnog razvoja za financiranje izrade Strateškog plana razvoja gospodarskog sektora – područje informatike, cilj je izrada dokumenta koji će poslužiti kao podloga za razvoj tehnologija koje će omogućiti ulazak Grada Gline u kategoriju Smart Citya. Koncept Smart City u upotrebi je od kraja 20. stoljeća, a usmjeren je na korištenje komunikacijske i informacijske tehnologije u cilju učinkovite upotrebe resursa,  povećanja standarda življenja, pozitivnog utjecaja na okoliš i efikasne upotrebe energenata. Vrijednost prijavljenog projektnog prijedloga iznosi 201.250,00 kuna.

Predavanja je održao Marko Rukavina, direktor Agencije za razvoj Grada Gline, gdje je osim gradskih vijećnika te predsjednika Gradskog vijeća, Željka Šešerina i potpredsjednice, Melite Lončarić Biškup prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Dario Žinić.