Nakon 70 godina mještani su dočekali dovršetak radova na dionici ceste Topusko-Glina kojom će od Topuskog do Gline putovati svega 10 minuta. Investicija je vrijedna 2,1 milijun kuna, a svečanom otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin, župan Ivo Žinić,  načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić te saborski zastupnik i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina.

Nakon što je prošle godine asfaltirano 1000 metara dionice ceste Topusko-Glina, poznatije kao Stara glinska cesta, ove je godine dovršeno preostalih 3700 metara i ona je otvorena za prometovanje.

Cesta je to koja spaja živopisni kraj Topuskog s glinskim terenom, a njenim dovršetkom mještani će od Gline do Topuskog putovati desetak minuta.

“Izgradnju ove ceste čekamo već 70 godina, a ona spaja Topusko i Glinu. Ovdašnja mjesta imaju malo stanovnika, ali nadamo se kako će izgradnja ove ceste i bolja povezanost potaknuti njihov povratak. Također, ova cesta važna je i za kontinentalni te zdravstveni turizam, odnosno za Top terme Topusko.

Izvor: www.radio-banovina.hr