Gradonačelnik Stjepan Kostanjević prisustvovao je jučer, 5.11.2018. g., uz domaćine i pmnogobrojne Glinjanke i Glinjane i ostale goste  otvorenju izložbe pod nazivom „Zlatko Šulentić – slikar živog kolorita“ u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji.

Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture, Sisačko–moslavačke županije i Grada Petrinje, a nastala je suradnjom POU Hrvatski dom Petrinja i Društva Terra banalis povodom 125. obljetnice Šulentićevog rođenja.

Zlatko Šulentić, rođeni Glinjanin, veliko je ime drugog naraštaja hrvatske moderne, a niz životnih momenata veže ga i uz Petrinju, pojasnila je na otvorenju članica Društva Terra banalis i autorica likovnog postava Lidija Klobučar koja je, uz izložbu slika, pripremila i izložbu o slikarevu životu i radu.

Tomn prilikom gradonačelnik Kostanjević je rekao: „U fazi smo uređenja Hrvatskog doma i do Nove godine će taj dio biti završen. Već smo večeras razgovarali da bi izložbu preselili u Glinu kako bi i Glinjani mogli vidjeti djela koja je Zlatko Šulentić ostavio nama na čuvanje. Moramo i zajedno s Interpretacijskim centrom baštine Banovine i Društvom Terra banalis raditi na očuvanju kulturne baštine koja je na ovom našem području zaista bogata. Na najboljem smo putu. Imamo dosta toga za pokazati, ali evo prije svega moramo obaviti svu tu kulturnu baštinu koja je po godinama stajala zapostavljena. Veselimo se novim vremenima. Već smo ove godine imali dosta kulturnih događanja, a radujemo se što ćemo ih iduće godine imati još i više“, zaključio je gradonačelnik.

Dodajmo kako se izložba u Galeriji Krsto Hegedušić može pogledati do 16. studenoga ove godine.

Izvor: www.radio-banovina.hr