Gradonačelnik Grada Gline sa svojim suradnicima prisustvovao je javnoj tribini koja je održana u Top Termama u Topuskom u okviru projekta „GlinaTopuskoGvozd za čišći okoliš“.

U okviru provedbe Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grad Glina i općine Topusko i Gvozd ostvarili su projekt financiran sredstvima EU. Primarni cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Ovim je projektom predviđen čitav niz aktivnosti, od izrade letaka, plakata, javnog informiranja, radionica i natjecanja u školama, javnih događanja i tribina, a ukupna vrijednost projekta je 328 657 kn, a iznos potpore EU: 279 358 kn dok ostatak financiraju Grad Glina, te Općina Topusko i Općina Gvozd.

Na tribini su sudjelovali i predstavnici Grada Gline, Općine Topusko i Općine Gvozd, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, saborska zastupnica Željka Josić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin-Šain i drugi.

Nakon tribine povjerenstvo je odabralo po pet najboljih radova s radionica djece i učenika iz Gline, Topuskog i Gvozda na temu zaštite okoliša, a koji su ocjenjeni u dvije kategorije: vrtići i osnovne škole te srednje škole.