Gradonačelnik Stjepan Kostanjević podržao je globalnu akciju “Zelena čistka” koju je u subotu, 21. travnja ove godine provela Udruga za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva ”LUTUM” i Volonterski centar Glina u suradnji s Gradom Glina, Komunalcem d.o.o. Glina, Crvenim križem Glina, Dječjim vrtićem ”Bubamara”, Osnovnom školom Glina i Srednjom školom Glina te udrugama s područja grada Gline (Udruga Jukinac, Zavičajni klub Skela, Zavičajni klub Stankovac, Zavičajni klub Joševica i Zavičajni klub Marinbrod) te Udrugom gljivara “Kraljevka” i Planirarsko društvo “Pogledić” koji su ranije održali akciju čišćenja brda Pogledić.

U akciju su se uz brojne građane priključili i potpredsjednica Gradskog vijeća Melita Lončarić Biškup, ravnateljica Gradskog Crvenog križa Glina Alberta Cestarić s volonterkama, ravnateljica Dječjeg vrtića ”Bubamara” Andreja Kuzmić, s tetama Marijom Jambrešić, Ljiljanom Daić i Katarinom Davidović s vrtićkom djecom, učiteljice Osnovne škole Glina, Štefica Ponder, Marija Jeličić, Sandra Gregurić, Valentina Pereković Žugaj, Andrijana Kirin i Gordana Ančić s učenicima, ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel, s profesoricama Ljerkom Iharoš i Jasminom Sukalić i učenicima.

Voditeljica Volonterskog centra Glina zahvalila se tom prilikom Gradu Glini na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, koji su omogućili potrebni materijal, rukavice i vreće, te osvježenje. Također, zahvalila se direktorici Komunalca d.o.o. Glina i djelatnicima na postavljanju kontejnera i omogućenom materijalu u pomoći oko čišćenja te Mlinu i pekarama d.o.o. Sisak na doniranim slasticama.

Projekt Volonterski centar Glina koji Grad Glina podržava i sudjeluje kao partner, financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u ovoj akciji osigurali majice za volontere.