Održana edukativna tribina pod nazivom “Jesmo li jednaki?” Održana edukativna tribina pod nazivom “Jesmo li jednaki?”
Uoči Svjetskog dana socijalnog rada, koji se svake godine obilježava 17. ožujka, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i ljudska prava grada Gline na čelu s... Održana edukativna tribina pod nazivom “Jesmo li jednaki?”

Uoči Svjetskog dana socijalnog rada, koji se svake godine obilježava 17. ožujka, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i ljudska prava grada Gline na čelu s Melitom Lončarić Biškup, a u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, organiziralo je edukativnu tribinu pod nazivom “Jesmo li jednaki?” Tribina je održana u petak, 16. ožujka u Knjižnici i čitaonici Glina, a nazočni su bili: zamjenik gradonačelnika Dario Žinić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin, gradski vijećnici Stjepan Grudenić i Štefica Ponder, stručnjaci koji rade s djecom predškolske i školske dobi, u socijalnoj skrbi kao i predstavnici udruga i društava s glinskog područja, građani te učenici Srednje škole Glina.

Tribinu je otvorila predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline Melita Lončarić Biškup. Naglasila je da je smisao ove tribine bolja suradnja s osobama s invaliditetom, poboljšanje suradnje među njima samima te njihovo uključivanje u svakodnevni život grada.

O načinu rada i problemima na koje svakodnevno nailazi u radu s djecom s teškoćama u razvoju osnovnoškolske dobi govorila prof. educ. reh. u OŠ Glina Michaela Grmuša Muža. Ravnateljica SŠ Glina prof. Marija Margušić-Novosel kratko se osvrnula na rad s učenicima s teškoćama u razvoju tijekom pohađanja srednje škole gdje i profesori i učenici čine sve kako bi se takva djeca što bolje integrirala u svoje razrede.  Mag. soc. rada iz CSS Glina Martina Josić govorila je o pravima koje osobe s invaliditetom i njihove obitelji mogu ostvariti putem Centra za socijalnu skrb. Osvrnula se na rezultate istraživanja među osobama s invaliditetom iz 2014. godine dok je Aleksandra Milković, direktorica Udruge osoba s invaliditetom SMŽ i predsjednica Nacionalnog saveza UOSI koji okuplja 8 udruga, zahvalila se na organizaciji ove tribine i pohvalila napore koje glinske odgojno-obrazovne ustanove čine u integraciji osoba s invaliditetom.

Na kraju tribine, osobe s invaliditetom mogli su iznijeti svoje probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Izvor: www.radio-banovina.hr