Udruga mažoretkinja Glinske banice svoj 20. rođendan obilježava brojnim događanjima. Tako su u svom gradu organizirali 2. smotru mažoret timova na kojoj je nastupilo pet timova. Uz domaćine, došle su gošće iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Grubišnog Polja i Lekenika. Prvih 20 godina postojanja i vrijednog rada predstavila je dopredsjednica Udruge Ines Mileković: “Možemo se pohvaliti s puno, puno nagrada. Od 1998. godine kada smo osnovane velikim trudom i naporom postigle smo iznimne rezultate. Možemo spomenuti titule državnih i europskih prvakinja. Natječemo se i u neformacijskom dijelu gdje djevojke osvajaju zlatna,srebrna i brončana odličja. Svake godine kvalificiramo se se na Europsko prvenstvo i tamo ostvarujemo dobre rezultate.”

Glinske banice odavno su postale zaštitni znak i brend grada Gline. Zamjenik gradonačelnika Dario Žinić naglasio je da promiču ime Gline i izvan granica Hrvatske: “Nadam se da će nastaviti promovirati ovaj grad, mi smo vrlo mali grad i možemo reći da su od kraja Domovinskog rata oni jedini promovirali Glinu. Grad će i dalje pomagati mažoretkinje kroz financijski dio koji je iznimno bitan, jer znamo da sve udruge i klubovi funkcioniraju na račun Grada. Nadam se da će se i brojčano povećati i nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate.”

Čestitke za 20 godina aktivnog djelovanja i sve dosadašnje uspjehe uputio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Nakon velikog uspjeha na Državnom prvenstvu u Župi dubrovačkoj, pred Glinskim banicama je radno ljeto budući ih u rujnu očekuje nastup na Europskom prvenstvu. S obzirom na entuzijazam, vjerujemo da će i tamo polučiti veliki uspjeh.