U dvorani Hrvatskog doma u Glini u subotu 24. ožujka 2018. dramska skupina „Glumci – župljani“ iz Budaševa za Glinjane je odigrala scenski prikaz pod nazivom „Život bl. Alojzija Stepinca“.

Tekst je napisala Ivana Foretić, a prikaz pripremila Ljiljana Slunjski, učiteljica razredne nastave i predsjednica Mjesnog odbora Budaševo. U predstavi su se izmjenjivale igrane scene iz života našeg Blaženika – od djetinjstva, mladenaštva, strašnih godina I. svjetskog rata, odluke o izboru životnog poziva, raskinutih zaruka, iskušenja za vrijeme II. svjetskog rata pa sve do nepravedne osude, kazne zatvora, bolesti i smrti – s čitanim tekstovima o bogatom i teškom ovozemaljskom putu Alojzija Stepinca.

Mnoge snažne i potresne rečenice obilježile su njegov život, postale i ostale oslonac mnogima sve do današnjih dana. Glavnu je ulogu doista dojmljivo odigrao Siniša Medarić, ali svi ostali glumci – i veliki i mali, aktivni i zauzeti u svojoj župi.

Gđa. Slunjski zahvalila se svima na odazivu kao i na gostoprimstvu nazočnim predstavnicima gradske uprave – zamjeniku gradonačelnika Dariu Žiniću i Marinu Kauriću, uručivši im prigodne zahvalnice.

Izvor: www.radio-banovina.hr