Koncert gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb

U četvrtak 19.4.2018. u 19,30 sati u Hrvatskom domu u Glini nastupio je gudački kvartet „Cadenza Zagreb“. Zahvaljujući potpori Ministarstvu kulture, uživali smo u vrhunskoj klasičnoj glazbi koju je za nas pomno odabrao osnivač Cadenze i član, Krešimir Marmilić.

Šetnja na Pogledić “Poezija obojana zelenom”

Povodom Noći knjige 2018. u nedjelju 22.4.2018. godine organizirali smo šetnju na Pogledić. Pozvali smo sve: male i velike, samce, obitelji, umirovljenike na zajedničku šetnju na Pogledić . Planinari glinskog planinarskog društva „Pogledić“ vodili su nas novom stazom, isto tako lijepom kao i prošle godine. Na odmorištu, uz zvuk izvorske vode, uronjeni u zeleno čitali smo poeziju.

NOĆ KNJIGE 2018. (23.4.2018.)

Književni susret s Hrvojem Kovačevićem
Dječji književnik, Hrvoje Kovačević, predstavio je svoj serijal knjiga za djecu čiji naslovi počinju s riječju tajna. Djeca su s osobitim zanimanjem slušali napete uvode u priče te se rado uključivala u razgovor s piscem s pitanjima poput: kada ste počeli pisati, koliko vremena treba napisati knjigu, koji vam je najdraži sport… Na kraju susreta skoro sve knjige, a ima ih ukupno 15, su posuđene. Zahvaljujemo kolegici knjižničarki, Mirjani Davidović na koordinaciji te učiteljicama Štefici Ponder i Valentini Pereković Žugaj što su odvojili školski sat za posjet knjižnici i na taj način obilježili Noć knjige 2018.

RADIONICA I PRIČAONICA za djecu Kako će izgledati knjiga u budućnosti?
Razgovor o budućnosti knjige odveo nas je u prošlost pa od svega inspiraciju za radionicu našli smo u iluminacijama i robotima.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „Stvarateljica priča“

„Stvarateljica priča“ je knjiga koja sažima priče o predajama i legendama capraškog, sisačkog i komeračkoga kraja otkrivajući svijet mašte, radosti, poezije i ljubavi. Martina Mladenović kao nakladnik Interpretacijski centar baštine Banovine rekla je par riječi o nastanku knjige, autorica Andrea Šipuš pričom o vilama, zadobila je našu pažnju i naše misli.

KONCERT GRUPE „Hipertenzya“