Gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević, povodom obilježavanja Dana narcisa, podržao je humanitarno-zdravstvenu akciju posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Kroz ovu akciju se prigodnom prodajom narcisa želi podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javno-zdravstvenom problemu te educirati žene o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Grad podržava ovakve akcije na dobrobit kojima je potrebno, vidimo da se danas okupio velik broj građana, a ovom akcijom želimo pomoći onima kojima je najpotrebnije, izjavio je gradonačelnik Kostanjević. Prodajom narcisa prikupljaju se sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje kojim bi žene bile ozračene samo jednom, i to za vrijeme operacije.

U Glini prodaju je organizirala Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski, a predsjednica glinskih “Katarina”, ujedno i zamjenica gradonačelnika, dr. Sanja Šting-Vlašić, izjavila je da i ove godine obilježavamo Dan narcisa na glinskom Korzu te osvještavamo žene o toj opakoj bolesti. Podržavamo akciju Europe Donna koja je započela u Hrvatskoj educirati žene o važnosti pregleda.

Akciju čiji je cilj donošenje Nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima podržao je i župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić.