Zamjenik gradonačelnika Grada Gline, Dario Žinić, zajedno s ostalim predstavnicima gradova Sisačko-moslavačke županije, županom SMŽ, Ivom Žinićem,  direktorom SIMORA-e i ravnateljom Agencije za investicije i konkurentnost, sudjelovao je na sastanku u prostorijama Top Termi u Topuskom.

Cilj sastanka bio je nastavak aktivnosti vezanih uz pilot projekt „Unaprjeđenje investicijskih potencijala SMŽ“, iniciranog od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a kojeg zajednički provode Sisačko-moslavačka županija, Regionalna razvojna agencija SIMORA i Agencija za investicije i konkurentnost. Glavna tema sastanka bilo je jačanje suradnje gradova SMŽ s gradovima prijateljima u inozemstvu kao i organizaciju posjeta istima, a s ciljem predstavljanja prednosti investiranja u SMŽ.

Iako je na području Gline dobro razvijena drvna i prehrambena industrija, nužne su i nove investicije, a s njima i nova radna mjesta. Glina svoj potencijal za razvoj vidi kroz turizam i poljoprivredu, za što je nužna i bolja infrastruktura, izjavio je zamjenik Žinić.