Sisačka Opća bolnica dr. Ivo Pedišić je, u suradnji sa Sisačko–moslavačkom županijom, pokrenula akciju za prikupljanje sredstava za nabavku uređaja za magnetnu rezonancu. Tako je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević 29.12.2018. uručio ravnatelju bolnice donaciju od 200 tisuća kuna, te je tako Grad Glina jedan od većih donatora. Na konferenciji za novinare održanoj 23.1.2018., na kojoj su bili nazočni i brojni donatori, gradonačelnik je istaknuo kako je riječ o skromnom doprinosu za boljitak svih građana županije.

„Grad Glina je prihvatio inicijativu i u proračun za prošlu godinu uvrstio 200 tisuća kuna za kupnju ovog aparata. Moram naglasiti da smo pretprošle godine pomogli i u nabavci opreme za Dom zdravlja u Glini. Smatram da je ova akcija hvalevrijedna te da smo mi, kao gradovi i općine, dužni brinuti o našim gradovima. Ovo je naš skromni doprinos, no pokazuje da kada se udružimo, možemo daleko više pružiti našim građanima, da ne moraju odlaziti u druge županije, već da im kvalitetna zdravstvena skrb može biti pružena i u našoj županiji“, rekao je Kostanjević.

Važno je istaknuti da je do sad prikupljeno 1,6 milijuna kuna, a očekuje se kako će se prikupiti nužnih tri milijuna kuna, dok bi ostatak do šest milijuna osiguralo Ministarstvo zdravstva.