Dana 28. veljače 2012. godine Grad Glinu posjetile su gđa Stella Ronner Grubačić,Veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj sa suradnicima i gđa Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

Povod posjeta bio je potpisivanje Sporazuma između PROGRAMA UJEDINJENIH NARODA ZA RAZVOJ I GRADA GLINE. Navedenim sporazumom osigurana su financijska sredstva za obnovu dva oštećena mosta u Donjem Klasniću u zaselku Milakare i Brezovom Polju u zaselku Dangube. Obnovom navedenih mostova pridonijet će se ponovnom uspostavljanju redovnih poljoprivrednih djelatnosti te poboljšati sigurnost prometa na cestama i životni standard seoskog stanovništva. Procjena ukupnog iznosa projekta je 280.000,00 kn od čega je udio UNDP-a 150.000,00 kn i Grada Gline 130.000,00 kn.

 

 


Potpisan je još jedan Sporazum između UNDP-a i Grada Gline kojim se osiguralo 100.000,00 kn za izradu idejnog i glavnog projekta za legalizaciju i rekonstrukciju gradske tržnice u Glini. Procjena ukupnog iznosa projekta je 1.200.000,00 kn.

Realizacijom ovog projekta osigurat će se funkcioniranje tržnice na malo te tradicija prodaje poljoprivrednih proizvoda i ostale robe na tržnici.