Mještani Slatine Pokupska (župa Bučica) proteklih su tjedana marljivo radili na ostvarenju dugogodišnje ideje. Oko teško oštećene kapele Presvetog Trojstva izradili su križni put na otvorenom, a ideja je ostvarena pod vodstvom župnika vlč. Ivana Petrovića. Postaje su izrađene od hrastovih ‘planjki’, a na svaku je postavljen je križ i broj. Dvanaesta postaja, s pogledom na Pokupsko, simbolično je u obliku križa.

U nedjelju, 19. ožujka po prvi puta se molilo na novom križnom putu. Mještani su sudjelovali pjevanjem, čitanjem i nošenjem križa. Na kraju ove predivne pobožnosti na otvorenom, župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji križnog puta. Ponajprije župljanima koji su pod vodstvom vijećnika Nikole Vuglenovića uporno dovršili radove i Gradu Glini koji je pomogao u popravljanju pristupne ceste. U ime Grada Gline na križnom putu sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić.

Aktualni tjedan za župu Bučica veoma je važan. Naime, na Veliki Petak, 25. ožujka prošle godine preminuo je dugogodišnji župnik župe Bučica vlč. Stjepan Vuksan. Obilježavanje prve obljetnice smrti vlč. Stjepana Vuksana održat će se u subotu 25. ožujka i bit će popraćeno izložbom fotografija u DVD-u Bučica u 10.15 sati te svetom misom u 11 sati koju predslavi bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, školski kolega pokojnog župnika. (izvor: www.biskupija-sisak.hr).