U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudskih prava Grada Gline, 23. lipnja 2016. godine u Hrvatskom domu u Glini, održana je prva javna tribina na temu “Žene u politici”. U ulozi moderatora bio je Bojan Dadasović, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća.

Cilj tribine bio je predstavljanje javnog sudjelovanja žena koje su politički aktivne te isticanje svih pozitivnih činjenica.

Svoja iskustva s građankama i građanima podijelile su prva žena Grada Gline, zamjenica gradonačelnika Grada Sanja Štingl Vlašić (HDZ), predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić (HDZ), najdugovječnija političarka na području Gline Nada Glušac (SDP), bivša ravnateljica Osnovne škole Ankica Kirin (HDZ), bivša zamjenica gradonačelnika Grada Gline Slađana Majstorović (HSS), Melita Lončarić Biškup (HSLS) te najmlađa političarka u našem Gradu Irena Crnković (HDZ), koja je i članica Gradskog vijeća Grada Gline.

Osobno su prepričale svoj politički put te su sudjelovale u odgovaranju na pitanja postavljenim od strane članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava. Istaknuto je i koliko pozitivni primjeri žena na visokim pozicijama doprinose većoj političkoj zastupljenosti žena.

Prva javna tribina pokazala se kao vrlo uspješna te Povjerenstvo planira i dalje organizirati slične događaje.