U neposrednoj blizini Općinskog suda u Sisku, Stalna služba u Glini i Policijske postaje Glina započela je izgradnja Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Spomen-obilježje smješteno je u Ulici Tomislava Roma, 21-godišnjeg policajca poginulog u obrani Policijske postaje od agresora 26. lipnja 1991. godine.

Radovi bi trebali završiti za desetak dana, prije proslave Dana grada Gline 6. kolovoza 2015. godine. Planirana vrijednost projekta je približno 1,100.000 kuna. Prema mišljenju arhitekata i stručnjaka za urbanističko – skulptorsko te idejno rješenje, izabrana lokacija ocijenjena je najboljom, jer cijela kompozicija spomenika i klupe koja nastaje iz „suze“, rješava urbanistički problem križanja dvije prometnice i šetnice. Gledajući prema zapadu, prema riječima arhitekata, drvećem i raslinjem želi se napraviti zeleni paravan, odnosno zatvoriti pogled prema parkiralištu zgrade policije kako bi se na taj način postigao diskretniji prostor u dijelu trga oko klupe.

Grad Glina ovim obilježjem želi podsjetiti na žrtvu poginulih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Dvostruka simbolika koja proizlazi iz ovog arhitektonskog djela ostavlja prostora za refleksiju o tragičnim događajima iz prošlosti i uzdiže kulturnu baštinu zajednice. Jedan simbol je doživljaj tragedije, gdje se kap doživljava kao suza za sve poginule i stradale, a drugi predstavlja optimističnije konotacije – kap čiste vode u svom rastu koja najavljuje život.