Gradonačelnik Stjepan Kostanjević podržao je humanitarnu kampanju “Darujmo ružičasti život” koju provodi Europa Donna Hrvatska, organizacija koja radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje raka, optimalno liječenje i ostalo vezano uz liječenje žena.

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline organizirala je u projekciju filma pod nazivom “Ma Ma” gdje su se prikupljala sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje kojim bi se oboljelim ženama olakšalo mukotrpno i dugotrajno liječenje.

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja te onima koji su donirali sredstva za kupnju aparata za liječenje te nadodao da je Grad Glina pomogao ovom projektu te će nastaviti podupirati i ostale kvalitetne projekte u skladu s financijskim mogućnostima.

Uz velik broj Glinjanki i Glinjana te gostiju iz susjednih gradova i općina, humanitarnoj kampanji odazvali su se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, saborska zastupnica Željka Josić, predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić, ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek te brojni ravnatelji raznih ustanova te direktori poduzeća i obrtnici.

Ideja za prikazivanje filma došla je od Zajednica žena “Katarina Zrinski” Glina, čija je predsjednica, Sanja Štingl-Vlašić, zamjenica glinskog gradonačelnika. Istaknula je da je glavna misao vodilja za organizaciju ovakvog događaja osvijestiti rak dojke našim ženama, a također je posvećeno svim onim ženama koje više nisu s nama, te onim ženama koje su bolesne i bore se za svoj život.