Za zdravlje žena održana humanitarna kampanja “Darujmo ružičasti život” Za zdravlje žena održana humanitarna kampanja “Darujmo ružičasti život”
Gradonačelnik Stjepan Kostanjević podržao je humanitarnu kampanju “Darujmo ružičasti život” koju provodi Europa Donna Hrvatska, organizacija koja radi na podizanju svijesti žena o raku... Za zdravlje žena održana humanitarna kampanja “Darujmo ružičasti život”

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević podržao je humanitarnu kampanju “Darujmo ružičasti život” koju provodi Europa Donna Hrvatska, organizacija koja radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje raka, optimalno liječenje i ostalo vezano uz liječenje žena.

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline organizirala je u projekciju filma pod nazivom “Ma Ma” gdje su se prikupljala sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje kojim bi se oboljelim ženama olakšalo mukotrpno i dugotrajno liječenje.

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja te onima koji su donirali sredstva za kupnju aparata za liječenje te nadodao da je Grad Glina pomogao ovom projektu te će nastaviti podupirati i ostale kvalitetne projekte u skladu s financijskim mogućnostima.

Uz velik broj Glinjanki i Glinjana te gostiju iz susjednih gradova i općina, humanitarnoj kampanji odazvali su se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, saborska zastupnica Željka Josić, predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić, ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek te brojni ravnatelji raznih ustanova te direktori poduzeća i obrtnici.

Ideja za prikazivanje filma došla je od Zajednica žena “Katarina Zrinski” Glina, čija je predsjednica, Sanja Štingl-Vlašić, zamjenica glinskog gradonačelnika. Istaknula je da je glavna misao vodilja za organizaciju ovakvog događaja osvijestiti rak dojke našim ženama, a također je posvećeno svim onim ženama koje više nisu s nama, te onim ženama koje su bolesne i bore se za svoj život.