Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora podružnica Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Agencijom za razvoj Grada Gline izradilo je projekt ”Da se ne zaboravi 2017.”.

Ukupna vrijednost projekta je 238.400 kuna, a financirat će se sredstvima Ministarstva branitelja, Sisačko-moslavačke županije, jedinica lokalne samouprave i ostalih donatora. Projektnu ideju udruge razvila je glinska razvojna agencija, a među aktivnostima na projektu su organizacija obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata, priprema i izdavanje knjige ”Svjedočanstva glinskih logoraša”, materijalna pomoć potrebitim članovima, te psihosocijalna pomoć članovima udruge, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima u svladavanju stresa i trauma zadobivenih za vrijeme Domovinskog rata i zatočeništva. Projekt će se provoditi u suradnji s Neuropshijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbota Popovača.

Kao prvi korak u realizaciji projekta bila je prijava projekta na natječaj Grada Siska za financiranje projekata udruga civilnog društva koju je zajedno s popratnom dokumentacijom izradila Agencija za razvoj Grada Gline.

Na isti natječaj Agencija je prijavila projekt Udruge Zavjet podružnica Sisačko-moslavačka, ”Promicanje istine o hrvatskom Domovinskom obrambenom ratu 2017.” ukupne vrijednosti 86.000 kuna. Osnovni cilj projekta je sprječavanje samoubojstva hrvatskih branitelja, saniranje problema u njihovim obiteljima kao i njihovo očuvanje.

Ističemo da su tijeku natječaji Sisačko-moslavačke županije za udruge civilnog društva koje djeluju u području zdravstva, socijalne skrbi i branitelja, te u području kulture. Agencija za razvoj Grada Gline pozive zainteresirane udruge da se obrate kako bi se na vrijeme pripremila projektna prijava i ostvarilo sufinanciranje aktivnosti udruga.

Kontakt Razvojne agencije