Pod nazivom „Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku“, održana je u ponedjeljak 24. listopada, glazbeno-scenska predstava, izložba fotografija, predstavljanje knjige “58” i “Bitka za Vukovar”, te nastup KUU Viduševac u kino dvorani Hrvatskog doma.

To je projekt koji na jedinstven način pokazuje kako se branio Vukovar i što su sve branitelji i stanovnici Vukovara proživljavali ratnih dana 1991. godine. Na velikom platnu izmjenjivale su se fotografije i video zapisi iz tog vremena praćeni igrokazom i plesom KUU Viduševac i citatima iz knjiga koje su čitali Ljerka Iharoš i Damir Plavšić. Organizator ovog projekta je Dario Pavlić, a pokrovitelj je Grad Glina.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević, koji je i sam pogledao predstavu, rekao je da ova predstava ima više značaja jer su je priredili branitelji, oni koji su branili Vukovar i Hrvatsku. Glina i Vukovar imaju puno toga zajedničkog, oboje su doživjeli okupaciju, bitka se vodila i za Vukovar i za Glinu.

Također, gradonačelnik je istaknuo da su za nas Glinska Poljana, Slana i Farkašić jedan mali Vukovar, gdje su granate danonoćno padale od listopada do prosinca 1991. godine. Branitelji Vukovara i Gline, koji najbolje znaju što se sve događalo tih godina, našli su se večeras i zahvaljujem im na tome, i želim im puno predstava jer nažalost Domovinski rat se pomalo zaboravlja, a na nama je da to približimo svima, pogotovo mladima.