Gradonačelnik Stjepan Kostanjević predao je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Glina ključeve vatrogasnog navalnog vozila vrijednog gotovo 2 milijuna kuna. Novo navalno vozilo marke MAN 4×4 opremljeno je spremnikom od 5.000 litara za prijevoz tehničke vode, a pogodno je za naše područje koje obuhvaća teško pristupne terene.

Također, Grad Glina je financirao i nabavu vatrogasne brodice za spašavanje metalne izvedbe s prikolicom, u vrijednosti od 50.000 kn, koji je potreban Civilnoj zaštiti i Gradskom društvu Crvenog križa Glina zbog učestalih poplava. Centar za vozila Hrvatske nabavio je opremu za brodicu u vrijednosti od 10.000 kn.

Nadogradnju vatrogasnog malog tehničkog vozila financirali su Vatrogasna zajednica SMŽ i HiPP Croatia d.o.o. u vrijednosti od 80.000 kn koje će koristiti za intervencije u prometnim nezgodama te vatrogasnim intervencijama na teško pristupnim područjima i uskim putovima. Hrvatska vatrogasna zajednica nabavila je opremu za vozilo u vrijednosti od 30.000 kn.

Vozila i oprema za vatrogastvo nabavljena su kao nužna potreba povećanja operativne sposobnosti te će omogućiti cijeloj Vatrogasnoj zajednici bolje uvjete za rad i učinkovitije intervencije.