Održavanjem početne konferencije projekta ”Volontiranje365” predstavljen je rad Volonterskog centra Glina. Nositelj projekta je Udruga za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva “Lutum” a partneri su Grad Glina, koji je osigurao prostor za rad centra, Gradsko društvo Crvenog križa Glina i Udruga IKS iz Petrinje.

U cilju uspješne provedbe projekta i rada Volonterskog centra zaposlena je jedna osoba. Projekt su na početnoj konferenciji održanoj u Knjižnici i čitaonici Glina predstavili Marin Kaurić, predsjednik Udruge Lutum, Josipa Gregurić, tajnica Udruge Lutum i voditeljica Volonterskog centra te Marko Rukavina, član Udruge Lutum i direktor Agencije za razvoj Grad Gline koja je izradila projekt i pripremila projektnu dokumentaciju.

Uz brojne goste i predstavnike udruga i ustanova, početnoj konferenciji prisustvovali su Alen Breček, izaslanik prim. Marine Kovač, ravnateljice Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot i predsjednica Županijske skupštine, Ivanka Roksandić, izaslanica župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića.

U ime gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, sve prisutne pozdravila je potpredsjednica Gradskog vijeća, dr. Melita Lončarić Biškup te obećala da će pomoći Volonterskom centru u njegovom radu te je pozvala sve mlade Glinjane da se uključe u rad novoosnovanog centra jer samo volontiranje je jako humano i kad date nekome nešto, trostruko vam se vrati, zaključila je potpredsjednica.

Bespovratna sredstva za rad ovog centra odobrena su kroz javni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ”Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata lokalnih volonterskih centara u 2017. godini”. Trajanje projekta je 12 mjeseci, a cilj je pružanje potpore udrugama na glinskom području kroz pomoć u organiziranju volontera i volonterskog rada, vođenja evidencije o volontiranju, pripreme plana i programa volontiranja te će s tim ciljem biti organizirane radionice i predavanja o benefitima volontiranja te volonterske akcije.