UHBLPTSP SMŽ upriličila je u Glini oproštajni posjet veleposlanika Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Agusa Sardjana, gdje je bio nazočan prvi čovjek Gline gospodin Stjepan Kostanjević sa svojom zamjenicom dr. Sanjom Štingl Vlašić. Skupu su nazočili veleposlanici Republike Koreje NJ.E. Hyung-won SUH i NJ.E. Anders Christian Hougard, te predsjednik Azijsko-pacifičke gospodarske komore gospodin Don Markušić. Skupu je nazočila i zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije gospođa Anita Sinjeri Ibrišević, te predstavnici više udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Veleposlanici su izrazili veliko zadovoljstvo dolaskom u Glinu te naglasili da im je Glina na posebnom mjestu s obzirom da im to nije prvi boravak u našem gradu, istaknuli su kako ih je oduševila toplina i pristupačnost Glinjana. Naš gradonačelnik je ostvario kontakte sa nazočnim veleposlanicima i dogovorio suradnju sa njihovim zemljama u smislu gospodarske i svake druge suradnje.

Na osnovi novostvorenih prijateljskih odnosa UHBLPTSP SMŽ i veleposlanika, te na osnovi stvorenih kontakata gradonačelnika Stjepana Kostanjevića i NJ.E. grade se nove mogućnosti suradnje našeg grada sa drugim zemljama. Kako su veleposlanici izrazili zadovoljstvo prijemom u Glini isto tako su se jasno odredili u smislu potpore razvoju gospodarstva grada Gline i nastavku prijateljskih odnosa sa UHBLPTSP SMŽ i Glinom.