Udruga žena poduzetnica Banovine na prijemu kod gradonačelnika Udruga žena poduzetnica Banovine na prijemu kod gradonačelnika
Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zajedno sa svojim zamjenikom Darijem Žinićem, održao je sastanak s Udrugom žena poduzetnica Banovine gdje su predstavnice ove udruge predstavile svoj... Udruga žena poduzetnica Banovine na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zajedno sa svojim zamjenikom Darijem Žinićem, održao je sastanak s Udrugom žena poduzetnica Banovine gdje su predstavnice ove udruge predstavile svoj rad. Udruga je osnovana 2018. g. i broji 30 članica. Osnovni program kluba je poslovno informiranje, poslovno educiranje i poslovno lobiranje.

Članice Udruge uključene su u projekt Ženska perspektiva kojim će obuhvatiti 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj gdje će korisni pohađati profesionalnu edukaciju u sklopu koje će usvajati poduzetničke vještine poput razrade projektne ideje i formiranja proizvoda, pripreme poslovnog plana, osnova financija i računovodstva, te marketinga, kao i socijalne vještine poput komunikacije, upravljanja vremenom, vještina prezentacije, timskoga rada, rada sa zahtjevnim potrošačima i slično. Također će im biti predstavljeni novi trendovi u području ekoloških poljoprivrednih proizvoda. U sklopu projekta će se organizirati studijsko putovanje i razmjena praksi s uspješnim poduzetnicama iz razvijenih dijelova Hrvatske, mentorstvo stručnjaka na njihovom projektu tijekom šest mjeseci, razradu i prezentaciju poslovnog plana te izradu web stranice projekta i web trgovine za prodaju njihovih proizvoda kako bi ih što šire plasirale.

Također, Udruga promovira umrežavanje žena kroz projekte Lobbying for shopping s udrugom žena poduzetnica iz Pule. Udruga žena poduzetnica Banovine je sudjelovala u studenom 2018. sa svojim proizvodima u Puli, a uzvratni Lobbyng for shopping Banovina održat će se 13.04.2019. u Glini.