Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zajedno sa svojim zamjenikom Darijem Žinićem, održao je sastanak s Udrugom žena poduzetnica Banovine gdje su predstavnice ove udruge predstavile svoj rad. Udruga je osnovana 2018. g. i broji 30 članica. Osnovni program kluba je poslovno informiranje, poslovno educiranje i poslovno lobiranje.

Članice Udruge uključene su u projekt Ženska perspektiva kojim će obuhvatiti 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj gdje će korisni pohađati profesionalnu edukaciju u sklopu koje će usvajati poduzetničke vještine poput razrade projektne ideje i formiranja proizvoda, pripreme poslovnog plana, osnova financija i računovodstva, te marketinga, kao i socijalne vještine poput komunikacije, upravljanja vremenom, vještina prezentacije, timskoga rada, rada sa zahtjevnim potrošačima i slično. Također će im biti predstavljeni novi trendovi u području ekoloških poljoprivrednih proizvoda. U sklopu projekta će se organizirati studijsko putovanje i razmjena praksi s uspješnim poduzetnicama iz razvijenih dijelova Hrvatske, mentorstvo stručnjaka na njihovom projektu tijekom šest mjeseci, razradu i prezentaciju poslovnog plana te izradu web stranice projekta i web trgovine za prodaju njihovih proizvoda kako bi ih što šire plasirale.

Također, Udruga promovira umrežavanje žena kroz projekte Lobbying for shopping s udrugom žena poduzetnica iz Pule. Udruga žena poduzetnica Banovine je sudjelovala u studenom 2018. sa svojim proizvodima u Puli, a uzvratni Lobbyng for shopping Banovina održat će se 13.04.2019. u Glini.