Dan sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve naselja Ilovačak, Desni Degoj, Gornja Bučica, Donja Bučica, Gornje Taborište, Donje Taborište, Slatina Pokupska i Golinja obilježen je ovu nedjelju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na cesti stradanja od Gornjeg Viduševca do Gornje Bučice.

Svima poginulima poklonili su se članovi njihovih obitelji, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvođeno županom Ivom Žinićem, izaslanstvo Grada Gline na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, županijski i gradski vijećnici, hrvatski branitelji i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi lovačkih i vatrogasnih udruga te njihovi sumještani, koji su zapalili svijeće i položili vijence ispred njihovih spomenika uz cestu stradavanja.

U svom obraćanju mještanima, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, podsjetio je na ulogu JNA u agresiji na Republiku Hrvatsku i na ovo područje.

Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata služena je i Sveta misa u Crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Gornjoj Bučici. Svetu misu predvodio je upravitelj Župe u Gornjoj Bučici vlč. Ivan Petrović te trajni đakon Vjekoslav Uvalić.