U petak, 26. lipnja, u Glini je pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Grada Gline, obilježena 24. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na području Gline.

Obilježavanje je započelo u Gornjem Viduševcu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu poginulog pričuvnog policajca Tomislava Roma prvog hrvatskog branitelja koji je poginuo nakon proglašenja Deklaracije o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske prilikom obrane Policijske postaje Glina kada je desetak policajaca i civila ranjeno a 16 policajaca zarobljeno i odvedeno u Knin.

Nakon dočeka sudionika 10. memorijalne utrke u čast Tomislavu Romu sva izaslanstva su ispred središnjeg križa na Trgu bana Josipa Jelačića u Glini položila vijence i zapalila svijeće u spomen na sve poginule branitelje. U župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka služena je sveta Misa za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Svečani program održan je u Hrvatskom domu u Glini gdje su se nazočnima prigodnim govorima obratili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec, izaslanik ministra unutarnjih poslova načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić, izaslanica ministra branitelja zamjenica ministra Vesna Nađ, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te gradonačelnik Grada Gline Milan Bakšić.