U organizaciji Grada Gline, Academije Cravatica, Dječjeg vrtića Bubamara te glinske Osnovne i Srednje škole i ove godine je u Glini obilježen Međunarodni dan kravate, jedinog hrvatskog simbola koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Obilježavanje je započelo mimohodom od Srednje škole Glina do Gradske uprave gdje je snimljena zajednička fotografija svih sudionika u obliku kravate u kojoj su sudjelovale i Glinske banice. Povijesnu priču o kravati djeci, ispričao je Hrvoje Bušić, dozapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije koji je rekao nešto više i o ovoj pukovniji.

Na obilježavanju Međunarodnog dana kravate bili su i gradski zaposlenici i dužnosnici, gradonačelnik Stjepan Kostanjević, zamjenica gradonačelnika Branka Bakšić, potpredsjednica Gradskog vijeća Melita Lončarić Biškup, gradski vijećnici, predstavnici glinskih vatrogasaca Ivo Prajdić i Dražen Naglić, ravnateljica Knjižnice Suzana Šantek i Martina Mladenović, ravnateljica Interpretacijskog centra Baštine Banovine te potpredsjednik glinskog Gradskog vijeća Nikola Vrbanac koji je istaknuo kako je ovo lijepa i značajna manifestacija za Grad Glinu.

Dodajmo kako se zahvaljujući ustanovi Academia Cravatica, od 2008. godine 18. listopada obilježava kao hrvatski i svjetski Dan kravate. Naime, na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima.