U cilju daljnjeg poticanja rješavanju pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja organiziraju javnu tribinu o nestalim osobama

dana 16. srpnja 2014. godine s početkom u 19.00 sati u Glini, Ulica Stjepana i Antuna Radića 10 (Hrvatski dom).

Održavanje tribine, koja je ujedno peta u nizu ovakvih tribina, nastavak je kampanje Ministarstva branitelja čiji je temeljni cilj rješavanje pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskog rata bez obzira na njihovo podrijetlo, narodnost, vjeroispovijest ili bilo koju drugu pripadnost. Tribine se organiziraju prvenstveno u svrhu senzibiliziranja i ohrabrivanja javnosti da svojim saznanjima pomognu u rješavanju ovog važnog problema. Namjera je Ministarstva organizirati istovjetne tribine na svim područjima Republike Hrvatske koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima.

Na tribini u Glini, uz obraćanje ministra branitelja Predraga Matića, predstavnici Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja predstaviti će svoje aktivnosti, rezultate dosadašnjeg rada kao i mehanizme dojave saznanja i postupanje s prikupljenim informacijama.

Svoj apel u pomoć, prisutnima će uputiti javnim svjedočenjem članovi obitelji nestalih osoba (po jedan predstavnik s hrvatske i srpske strane), a na predstojeću tribinu su pozvane i osobe iz javnog života te predstavnici Katoličke Crkve u Hrvata i Srpske pravoslavne Crkve.