Gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević, primio je predstavnike svećenstva s područja grada, kako bi dogovorio nastavak radova na vjerskim objektima i prilaznim putovima prema njima u ovoj godini, na korist svih vjernika.

Sastanku su nazočili vlč. Ivica Mađer, župnik crkve Sv. Nepomuka u Glini, vlč. Marijan Štingl, upravitelj župe sv. Franje Ksaverskog u Gornjem Viduševcu i vlč. Ivan Petrović, upravitelj župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici.

Nakon blagoslova Gradske uprave i djelatnika, održan je sastanak gdje se razgovaralo  o planovima za ovu godinu. Gradonačelnik je rekao da Grad može pomoći u uređenju prilaznih puteva, crkvi, groblja jer znamo da su u Domovinskom ratu bili uništeni. Zajedno sa župama i župljanima te Gradom, pokušat ćemo i ove godine odvojiti sredstva za župe Malu Solinu, Bučicu, Glinu, Maju i Viduševac. Trebali bi napraviti ono što je bilo prije rata jer su mnogi naši župljani bili prognanici. Kad su se vratili, vidjeli smo da su domovi bili uništeni. Domovi su se obnovili, sada je ostalo na nama da obnovimo crkve i groblja.

Vlč. Ivica Mađer izjavio je da su imali dobru suradnju prošle godine s Gradom koji je pomogao u izvršavanju nekih predivđenih planova. Istaknuo je kako su nakon 25 godina od rušenja crkve u Maloj Solini, započeli obnovu za koju su potrebna velika sredstva. Odlučili smo se za etapnu gradnju koja će trajati nekoliko godina, a u tome nam pomaže Grad Glina koji je prošle godine izdvojio sredstva od 400.000,00 kuna tako da smo započeli radove na obnovi crkve. Grad se također uključio u popravak ograde i prostora kod crkve u Maji, zatim u obnovi crkve u Bučici i prostorija u župi u Viduševcu. Zajedno sve župe sudjeluju u brojnim događanjima i imaju jako dobru suradnju s gradonačelnikom i Gradom Glinom.