Jučer 04. kolovoza 2016. godine obilježeno je svečano otvorenje izložbe fotografija iz Domovinskog rata u Hrvatskom domu u Glini.

Na izložbi se nalazi preko 800 fotografija iz Domovinskog rata. Svaka od ovih fotografija ima svoju priču, a na njima se nalaze ljudi zaslužni za oslobođenje Republike Hrvatske. Branitelji Republike Hrvatske, njihove obitelji i sve ostale Glinjanke i Glinjani gledajući ove fotografije mogu biti ponosni na svaki od ovih trenutaka.

“Ratne fotografije su nastale u najtežim trenucima stvaranja naše Republike Hrvatske, svi se prisjećamo početaka Domovinskog rata iz 1991. godine kada smo protjerani s ovih područja ali ove slike pred nama govore o tome kako smo u sljedećih pet godina procesom naoružavanja dočekali i taj dan kada smo se vratili u Glini. Ponosan sam što Vas sve ovdje mogu vidjeti i pozdraviti”, rekao je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

Velikim odazivom Glinjanki i Glinjana izložba se pokazala kao vrlo uspješna. Gradonačelnik Grada Gline svima čestita Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan Grada Gline.