Svečanim otvorenjem Izložbe fotografija iz Domovinskog rata u Glini u petak, 4. kolovoza službeno je počeo višednevni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te Dana Grada Gline.

U organizaciji Grada Gline i Gradskog vijeća Grada Gline u predvorju Hrvatskog doma otvorena je Izložba fotografija iz Domovinskog rata. U njenom postavljanju aktivno su sudjelovali predstavnici Udruge 2. gardijske brigade Gromovi, Udruge Specijalne jedinice policije OSA Sisak, 20. Domobranske pukovnije Glina, glinske HVIDRA-e i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ Podružnice Glina koji su svoje suborce, prijatelje i postrojbe u kojima su bili, snimali na raznim mjestima tijekom Domovinskog rata. Fotografije, kojih i ove godine ima više od 800, ustupili su i brojni građani.

Iduće godine pokušat ćemo povećati postav, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Šešerin. U planu je i otvaranje Muzeja Domovinskog rata.

Izložbu je otvorio predsjednik glinske HVIDRA-e Darko Krznarević koji je zahvalio svim braniteljima na prikupljanju i ustupanju ovih vrijednih fotografija.