Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Glina, dana 18.6.2016. godine svečano je obilježila 25-u obljetnicu formiranja i naoružavanja 6. satnije Glina u sastavu 57. samostalnog bataljuna ZNG Sisak.

Svečanost je započela odavanjem počasti polaganjem vijenaca braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, a nastavila se postrojavanjem na ŠRC Banovac i otvaranjem igara.

Obljetnici je prisustvovao župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je pozdravio veterane Domovinskog rata te nastavio: „Ja sam Vaš, ja sam branitelj i nikada neću, ni jednom svojom gestom niti odlukom napraviti nešto što ne bi bilo u interesu hrvatskih branitelja. Drago mi je da vas mogu ovdje danas pozdraviti ne samo kao župan, nego kao i domaćin, kao Glinjanin u Gradu gdje je počeo i završio Domovinski rat, u Gradu gdje je skladana hrvatska himna“.

Domaćin svečanosti, gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević, izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom brojnih braniteljskih udruga te je poručio: „Zajedno smo stvarali i oslobađali Republiku Hrvatsku, ako smo znali u vrijeme Domovinskog rata, trebamo znati i danas djelovati kroz udruge, kroz aktivno sudjelovanje u društvenom životu, moramo preuzeti odgovornost i osigurati svima nama mirniji i ugodniji život, a našim mladima osigurati radna mjesta kako žrtve nas branitelja ne bi bile uzaludne.“

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice formiranja i naoružavanja 6. satnije Glina, održane su i 21. športske igre UDVDR-a podružnice Sisačko-moslavačke županije.