Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Topusko je 19. lipnja proslavilo Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, svetoga Vida.
Čestitajući svim stanovnicama Dan općine, brojni nazočni, među kojima su između ostalih bili i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te zamjenica glinskog gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, Sanja Štingl Vlašić, istaknuli su kako je Topusko mala, ali značajna općina s velikim potencijalom, vrijednim žiteljima koji će iskoristiti bogatstvo resursa za budući razvitak svoje općine.
Zamjenica gradonačelnika doktorica Sanja Štingl-Vlašić istaknula je kako Grad Glina i Općina Topusko imaju dobru suradnju čemu svjedoči zajednički projekt Gline i Topuskog sa Sisačko-moslavačkom županijom, a to je asfaltiranje 1200 metara ceste od Topuskog do Briona.
„Ceste su voditeljice života, osnova života, i to je prvi korak kojim moramo privući ljude, mlade ljude, jer ovo je jedan prekrasan kraj, i Glina, i Topusko, i na nama je da iskoristimo prirodna bogatstva koja ovaj kraj nudi“, rekla je zamjenica gradonačelnika doktorica Sanja Štingl-Vlašić.