[jwplayer mediaid=”1658″]

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Gline održanoj 02. kolovoza 2012.g. donijete su i odluke o dodjeli nagrada Grada Gline.

1. Stožerni general u mirovini Petar Stipetić proglašen je počasnim građaninom Grada Gline i donijeta je Odluka da mu se dodijeli povelja počasnog građanina. Ova nagrada dodjeljuje se prvi puta u povijesti Grada Gline.

Obrazloženje:
Stožerni general u mirovini Petar Stipetić jedan je od divova i heroja sveukupne hrvatske povijesti. Izuzetne su njegove zasluge u obrani Republike Hrvatske i oslobađanju okupiranog područja u akciji „Oluja“, a samim tim i u stvaranju Lijepe naše. Pod njegovim zapovjedništvom na području Gline provedena je predaja 21. korpusa neprijateljske vojske. Zadnji puta u povijesti sličan slučaj zabilježen je u II. svjetskom ratu u bitci za Staljingrad. Time je praktično na najbolji mogući način i završena akcija „Oluja“. Posebno mi je zadovoljstvo istaći da je stožerni general Petar Stipetić prva osoba koja je zbog svojih zasluga proglašena počasnim građaninom Grada Gline uopće.

2. Donesena je Odluka da se Louisi Vinton, koordinatorici Ujedinjenih naroda i stalnoj predstavnici Programa UN za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj dodijeli nagrada Grada Gline za izniman doprinos razvoju civilnog društva u Gradu Glini.

Obrazloženje:
Mi u Glini imamo osobitu sreću da je za našu sredinu interes pokazala osoba poput gđe. Louise Vinton, koordinatorice Ujedinjenih naroda i stalne predstavnice Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj. Svojim osobitim angažmanom gđa. Vinton je bitno pridonijela razvoju institucija civilnog društva u Glini, ali i obnovi i izgradnji komunalne i gospodarske infrastrukture. Ovim priznanjem gđi. Vinton Grad Glina iskazuje zahvalnost i organizaciji Ujedinjenih naroda za njihove aktivnosti na ovom prostoru nakon Domovinskog rata.

3. Donesena je Odluka da se „Viveri“ Glina i „Drvnom centru Glina“ dodijele nagrade Grada Gline za razvoj gospodarstva na području Grada Gline.

Obrazloženje:
„Vivera“ d.o.o. Glina jedno je od najuspješnijih srednjih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj. Dobitnici su Zlatne kune – nagrade Hrvatske gospodarske komore za najuspješnije srednje trgovačko društvo u Republici Hrvatskoj u 2011.g. U 2003.g., 2004.g., 2006.g., 2007.g., i 2008.g. dobili su nagradu Zlatna kuna za najbolje poslovne rezultate u Sisačko moslavačkoj županiji. Obzirom da su osvojili Zlatnu kunu tri puta za redom 2009.g. dodijeljena im je i Kristalna kuna za kontinuitet u izvrsnosti poslovanja. Jedno je od najboljih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj uopće.

„Drvni centar Glina“ d.o.o. jedno od najuspješnijih i najambicioznijih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj. Riječ je o poduzeću koje neprestano širi asortiman svojih proizvoda, povećava broj svojih proizvodnih jedinica, vrlo aktivno širi izvoz i na druge kontinente, usvaja nove tehnologije, planira razvoj i svoj i sredine u kojoj djeluje za duže razdoblje unaprijed. Takvo djelovanje za posljedicu ima povećavanje zaposlenosti mjesnog stanovništva. Ova okolnost je posebno značajna u vrijeme kada je u cijeloj državi opći trend gubitka radnih mjesta.