U subotu 17. ožujka u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, članovi KUU “Treća sreća” iz Gline održali su redovnu godišnju Skupštinu. Pored domaćina, nazočni su bili uzvanici i gosti: predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin, Marin Kaurić, u Gradskoj upravi zadužen za društvene djelatnosti, ravnateljica Gradsko društvo Crvenog križa Grada Gline Alberta Cestarić, Štefica Ponder i Nena Žinić iz Zavičajnoj kluba “Marinbrod”, Marko Sremić iz “Vinske mušice”, Mirko Sremić iz HAKUD-a “Glinska tamburica” te Joso Škrljac iz KUU “Seljačka sloga” Graberje.

KUU „Treća sreća“ broji 62 člana, uglavnom umirovljenika, a organizirani su u pjevačkoj i tamburaškoj skupini. Nakon himne “Lijepa naša” koju su otpjevali sami članovi KUU i minute šutnje, Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Nikola Cestarić. Kao što je uobičajeno, pristupilo se radu po točkama Dnevnog reda. Kroz izvješće o radu nazočni su se mogli upoznati s brojnim aktivnostima Udruge u 2017. godini – sudjelovanje i nastupi na niz manifestacijama kao što su MSF “Ivanje” u Glini, Dan sela Joševica, smotra u Graberju, nastupi za Dan grada Gline te prilikom posjete Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Glini, čime se osobito ponose, Susreti na Kupi u organizaciji RTV “Banovina”, za Martinje u Hađeru, na Božićnom koncertu, na Adventu u glinskom parku i dr. Za svoje članove, organizirali su i izlete u Đakovo i na Krk. Sve je to poprilično koštalo, a skromni kakvi već umirovljenici jesu, dio troškova pokrili su sami i iz članarine. Rad Udruge sredstvima iz proračuna podupire Grad Glina i SMŽ prema planu aktivnosti. U 2018. godini planirano je niz aktivnosti i redovnih troškova koji neminovno nastaju u djelovanju Udruge, a o raspoloživim sredstvima ovisit će i realizacija.

Na kraju radnog dijela, nazočnima su se kratko, prigodnim riječima obratili gosti – Marko Sremić, Štefica Ponder, Mirko Sremić, Joso Škrljac, Marin Kaurić, Alberta Cestarić i Željko Šešerin. Svi su zdušno podržali rad članova ove Udruge, njihovu divljenja vrijednu energiju i elan koji ulažu u svoje nastupe poželjevši im dobro zdravlje i u narednom razdoblju.

Izvor: www.glina.hr