Danas je Grad Glinu posjetio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak. U ime gradonačelnika dočekalo ga je izaslanstvo Grada Gline na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Sanjom Štingl Vlašić.

Zajedno sa OPG-ovcima s ovog područja u Gradskoj upravi Grada Gline održan je sastanak čiji je glavni cilj pronaći rješenje svih prisutnih problema OPG-ova i napraviti program razvoja poljoprivrede uzevši u obzir činjenicu da Grad Glina ima velike potencijale za razvoj poljoprivrednog gospodarstva.

Na održanom sastanku prisustovala su čak 24 OPG-a, a neki od njih su i izložili svoje proizvode. Svima prisutnima zamjenik poljoprivrede Tugomir Majdak održao je predavanje te je iznio osnovne informacije vezane za mogućnosti ostvarivanja izravnih potpora i mjera razvoja kroz koje se mogu povući bespovratna sredstva, a koja su namijenjena svim poljoprivrednicima, razvoju poljoprivrednih gospodarstava i njihovu poslovanju. Kasnije je uslijedila jedna konstruktivna i zanimljiva rasprava gdje se zamjenik ministra mogao iz prve ruke upoznati s problemima poljoprivrednika s ovog područja. Neki od OPG-ovaca postavljali su pitanja kako bi dobili dodatne informacije i riješili nedoumice koje su do sada imali.

Svi prisutni OPG-ovci pokazali su veliko zadovoljstvo danas održanim sastankom s obzirom na činjenicu da se po prvi puta na ovom području održava ovakva vrsta sastanka.

Nakon održanog sastanka zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak u pratnji izaslanstva Grada Gline posjetio je tri imanja, OPG-a na Glinskom području:  OPG Tonković, OPG Petković i OPG Priljeva. Svaki od ova tri OPG-a pobliže je pokazao svoje proizvode i način njihove proizvodnje.

 „Ovo je vrlo zanimljiv posjet i potvrda da Grad Glina i ovo područje mogu dati jako puno u pogledu poljoprivredne proizvodnje ali isto tako i plasirati kvalitetne i zdrave poljoprivredne proizvode na police naših trgovina. Zajednički trebamo krenuti prema realizaciji projekata koji će rezultirati sigurnijim poslovanjem i dodatnim prihodima OPG-ova s ovog područja“, rekao je danas zamjenik ministra Tugomir Majdak.