OPG-u Nikola Petković odobren je projekt ”Uređenje okoliša kušaonice” iz natječaja ”Konkurentnost turističkog gospodarstva” koji je raspisalo Ministarstvo turizma. Projektnom prijavom predviđena je izgradnja parkirališta, prilaznog put od parkirališta do kušaonice, šetnica oko jezera i plohe za sjedenje. Spomenuti projekt dio je veće cjeline kojoj je cilj povećanje turističke ponude glinskog kraja, stvaranje smještajnih kapaciteta i poticanje zapošljavanja u turizmu.

Podsjetimo, OPG-u Petković odobren je i projekt ”Ulaganje u širenje proizvodnih kapaciteta” od strane Lokalne akcijske grupe Zrinska gora – Turopolje, te je podnesena prijava na natječaj za Podmjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava u sklopu Programa ruralnog razvoja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za koji se rezultati još očekuju.

OPG Petković dobar je primjer iskorištavanja dostupnih sredstava putem javnih natječaja od strane lokalnih, regionalnih, nacionalni i EU izvora financiranja. Projekte je u suradnji s prijaviteljem osmislila Agencija za razvoj Grada Gline koja je ujedno izradila projektne prijave i popratnu dokumentaciju.