Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i župan Ivo Žinić u prostoru Gradske uprave Grada Gline održali su radni sastanak s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom.

Tema sastanka bilo je stambeno zbrinjavanje na području Grada Gline.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević po završetku sastanka zahvalio se državnom tajniku na dolasku i na prilici da sasluša i sagleda probleme zbrinjavanja građana na području Grada Gline.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom na kojem je došlo do usuglašenja konkretnih ideja te rješenja vezanih za kadrovske stanove gdje je razvojem industrije u zadnje vrijeme iskazana velika potreba.

Gradonačelnik je poručio kako je dogovoren sastanak u Državnom uredu za stambeno zbrinjavanje gdje će se dogovoriti daljnje obnove zgrada i stanova na području Grada te da će u naredne dvije tri godine u suradnji s županijom i Državnim uredom za stambeno zbrinjavanje pitanje ove problematike konačno biti riješeno.

Državni tajnik Mažar poručio je kako s Gradom Glinom imaju izuzetnu suradnju te da je upravo u tijeku sanacija jedne zgrade u ulici Vladimira Nazora čija vrijednost radova iznosi 650 000 kn.

Mažar je poručio kako će do kraja godine što kroz najam stanova što kroz građevinski materijal do kraja godine na području Grada Gline zbrinuti 28 obitelji.

Mažara veseli brojka zaprimljenih zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na području Grada Gline što zasigurno budi nadu u bolje sutra ovog grada te je poručio kako Državni ured za stambeno zbrinjavanje Grad Glinu, stanovnike Gline i sve one koji žele doći u ovaj Grad ima na prioritetnom mjestu.

Da je tome tako potvrđuju dosadašnja ulaganja i države i Državnog ureda u obnovu zgrada, kuća, vrtića, izgradnja Doma za starije, i to je ono što nas zasigurno veseli.