U Novskoj je 3. travnja održana osma u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu, čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade. Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a održan je i radni ručak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Da poljoprivrednici, uz pomoć lokalnih vlasti, Županije i države, ali i EU fondova mogu unaprijediti svoju proizvodnju, bolje konkurirati na tržištu i lakše plasirati proizvode uvjeren je i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je nazočio manifestaciji u Novskoj.

„Mi na području grada Gline imamo dosta naših proizvođača koji proizvode domaće proizvode, od voća i povrća, preko mesa i mesnih proizvoda… Teško se probiti na tržište, ali uz potporu Ministarstva poljoprivrede i uz potporu Europskih fondova možemo te naše proizvođače usmjeriti da na neki način i oni dobiju mjesto na tržištu. Imamo i dobrih primjera u Glini gdje dosta naših proizvođače svoje proizvode plasiraju na kućnom pragu ili primjerice proizvođači kupinovog vina koji svoje proizvode u 90% slučajeva plasiraju na jadransku obalu gdje je tržište veliko. No moraju se i sami proizvođači na neki način informirati i organizirati. Uz pomoć Grada i države vjerujem kako u narednom razdoblju možemo postići dobre rezultate“, ustvrdio je gradonačelnik.

Izvor: www.radio-banovina.hr