Pučka pravobraniteljica, Lora Vidović, posjetila je Grad Glinu gdje se sa svojim savjetnicima susrela s građanima koji su imali priliku iznijeti im svoje pritužbe. Nakon susreta s građanima u Gradskoj upravi održan je sastanak s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem i njegovim zamjenicima, predsjednikom Gradskog vijeća i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Pravobraniteljica je izjavila da život daleko od grada ponekad znači i život daleko od prava.” Želimo to promijeniti, a u Glini smo kako bismo potaknuli suradnju s lokalnom samoupravom i ono najbitnije, kako bismo se približili građanima i od njih samih čuli s kojim se problemima susreću, a u čijem im rješavanju možemo pomoći”, rekla je  Vidović.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević je istaknuo kako je sastanak s pučkom pravobraniteljicom dobra inicijativa jer Glina ne može sama riješiti svoje probleme, bez pomoći države. “Također, otvoren je niz pitanja koje građane muče. Glina je prostorno veliki grad, a otvorenje brze ceste prema Zagrebu bi potaknula razvoj Gline i bolji standard život građana”, zaključio je gradonačelnik.