Zamjenik gradonačelnika Dario Žinić prisustvovao je proslavi prvog rođendana Wushu kluba Glina te na predstavljanju novoosnovanog Kickboxing klub Glina. Pozdravio je osnivanje novog kluba te rekao da je “dobro da grad ima što više klubova i nama je u interesu da što više mladih okupljaju, gdje će Grad pružiti veliku podršku što s financijske što s bilo koje strane. Mogu reći da i u ovom rebalansu proračuna planiramo izdvojiti određena sredstva kako bismo pomogli sportskim klubovima. Također bih htio napomenuti da ćemo u idućoj godini, pošto je sve više klubova na području grada Gline, pokušati izdvojiti veća sredstva. Ove godine radilo se o oko 430.000 kn, a iduće to planiramo dići na 500.000 kn, kako bismo zadovoljili sve veće potrebe“, zaključio je zamjenik.

Osim roditelja koji su došli podržati svoju djecu i brojnih sugrađana, skupu su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin i potpredsjednica Melita Lončarić Biškup, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Gline Branimir Jurinec te ostali mnogobrojni gosti.

U ispunjenom Društvenom domu u Jukincu predsjednik Wushu kluba Glina Ivan Mikacinić osvrnuo se na uspješnu prvu godišnjicu djelovanja, a  predsjednica Andreja Kuzmić pojasnila je kako je došlo do osnivanja Kickboxing kluba Glina: „došlo je do promjene Statuta Kickboxing saveza Hrvatske gdje natjecatelji iz drugih saveza nisu mogli pristupiti njihovim natjecanjima te smo morali oformiti novi klub s kojim smo vrlo zadovoljni i imamo puno natjecatelja i zainteresiranih. To su djeca od rane predškolske dobi do starijih natjecatelja i rekreativaca koji su zainteresirani za bavljenje ovim divnim sportom.“ Za sada klub broji četrdesetak članova, a nadaju se da će taj broj u skoroj budućnosti biti puno veći.

Izvor: www.radio-banovina.hr