Gračanica Šišinečka (Župa Bučica) proslavila je 12. kolovoza svog novog zaštitnika kapele, svetog Lovru. Molitvu, blagoslov kapele i svetu misu predvodio je mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije. Uz njega, sudjelovali su vjernici župe Bučica sa svojim župnikom Ivanom Petrovićem.

Zajedno s mještanima i gostima, svetog Lovru u Gračanici Šišinečkoj je slavio i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća, Željkom Šešerinom i suradnicima. Gradonačelnik je naglasio važnost čuvanja uspomene na poginule i odavanje počasti njihovoj žrtvi te očuvanja života na ovim u Domovinskom ratu teško stradalim područjima. Sve razrušeno u ratu, trebalo je iz temelja obnoviti, pa tako i crkve koje su uništene, razrušene ili spaljene. Kao i ostale crkve i kapele čiju obnovu pomažu, Grad će pomoći i u obnovi ove kapele te uređenju okoliša, rekao je gradonačelnik Kostanjević.

Proslava je započela polaganjem vijenaca za poginule i nestale vojnike i civile u Domovinskom ratu. Polaganje vijenaca uz molitvu obilježilo se na groblju u Zaloju i pred kapelom. Nakon molitve za pokojne uslijedio je blagoslov kapele svetog Lovre u Gračanici Šišinečkoj. Kapela je blagoslovljena uz zajedničku molitvu svih župljana. Nakon molitve generalni vikar je poškropio kapelu blagoslovljenom vodom, postavljen je oltarnik, upaljene su svijeće i zazvonilo je zvono.