Zajednica sportskih udruga Grada Gline jučer je dodijelila priznanja najuspješnijim sportašima, sportskim ekipama i mladim nadama.

Branimir Jurinec, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Gline, koja broji velik broj sportaša u sedam sportskih udruga, rekao je da su se na dodjelu priznanja odlučili kako bi mlade potaknuli da se bave sportom.

Najuspješnijim sportašima Grada Gline proglašeni su sestra i brat, Sara i Luka Malović, oboje članovi Wushu kluba “Kobra” Glina, koji su postigli brojne zapažene rezultate. Sara ima 15 godina,  a prošle godine je bila državna prvakinja, dok je ove godine veliki uspjeh postigla na natjecanju u Turskoj, gdje osvojila 1. i 2. mjesto. Sarin mlađi brat, 13-godišnji Luka , osvojio je 3. mjesto u Turskoj.

Mladom nadom glinskog sporta u muškoj konkurenciji proglašen je 15-godišnji Goran Bakšić, atletičar Atletskog kluba Glina.

Vanja Potrkač, hrvatska reprezentativka i europska rekorderka, iz Streličarskog kluba Glina, proglašena je mladom nadom u ženskoj konkurenciji. Za najuspješniju ekipu proglašeni su juniori Streličarskog kluba Glina, a za sportaša veterana proglašen je Robert Potrkač, državni prvak.

Glinskim sportašima na dobivenim priznanjima čestitao je i gradonačelnik Stjepan Kostanjević. Rekao je da će Grad i dalje dalje podupirati razvoj sporta u Glini, jer bez sporta nema ni napretka u društvu. Dosta je mladih, iako je grad malen, ali nas veseli što se puno mladih uključuje u sport i kao Grad se ne trebamo brinuti da nećemo imati dobrih sportaša.

Sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić, također je nazočio svečanosti dodjele priznanja.